"Ha hiszel a győzelemben, a győzelem is hinni fog benned."
Paulo Coelho

 

EGYÉNI FELHASZNÁLÓKNAK

 

Hogyan lehetünk „elme-fittek”?

A jóga és a különféle meditációs technikák rendszeres gyakorlata ezt elérhetővé teszi. Mindezek a módszerek olyan ősi korszakokban születettek, amikor kevesek elkötelezett élet-formája volt, hogy életük szinte minden percét önmaguk tökéletesítésének szentelték. Korunkban minden embernek szüksége lenne e módszerek áldásos hatásaira. Az ehhez vezető időigényes gyakorlatozás, amit -az ősi - módszerekben hangsúlyoznak, nehezen illeszthető be a mai ember élet-rendjébe.

Az Elmefitness egy számítógépes EEG készüléken alapuló tudatműködés-visszajelző (biofeedback) rendszerre épített, lecke-modulokon alapuló képzési módszer. Segítségével a programban résztvevők szilárd támpontot kapnak szellemi lehetőségeik, tudati képességeik megismeréséhez és fejlesztéséhez.

Az Elmefitness rendszerének fókuszában a tudatos ellazulás és a figyelem összpontosítás képességének elsajátítása áll.

A rendszer alapvetően személyiségfejlesztésre, stressz oldásra, ellazulásra épült. A relaxált tudatállapot elérésekor a külső ingerek csökkenésének hatására az alany megnyílik, érzékenyebbé válik, a belső figyelem megnő. Ebben az állapotban a résztvevő az agyhullámok képi- és hangvisszajelzéses technikáinak (EEG biofeedback) segítségével speciális "érzékszerveket" kap, hogy ezáltal megfigyelhesse és tudatosíthassa saját tudatállapotainak változásait, reakcióit. Miután a résztvevő hozzászokott e technikák használatához, a gyakorlatok előrehaladásával egyre összetettebb feladatokat kell megfelelő szinten teljesítenie.

Az egyes elvégzett gyakorlatok után a rendszer lehetőséget nyújt a kiértékelésre. A résztvevő eredményességét és az addig elért előrehaladás menetét egyaránt visszajelzi.

 
PARTNEREINK